Even voorstellen: Rianne Doorn

Even voorstellen: Rianne Doorn

08 april, 2021

Naam: Rianne Doorn

Functie: Fysiotherapeut, Oefentherapeut Cesar, 

Een gezond bourgondisch leven

“Ik sport en beweeg veel en eet over het algemeen gezond, maar ik houd ook zeker van het bourgondische leven.

Normaal gesproken doe ik aan badminton en ga ik naar de sportschool. Helaas door corona is dit beide niet mogelijk. In de eerste corona golf heb ik een wielrenfiets aangeschaft en sinds september ben ik begonnen met hardlopen. Verder doe ik online lessen van de sportschool en wandel ik regelmatig.”

 

Het wonen in een jungle

“Sporten en ik kan mij goed vermaken met het onderhouden van mijn kamerplanten. Mijn huis wordt vaak omschreven als een jungle door andere. Als ik een slechte eigenschap van mezelf moet opnemen zou ik zeggen dat ik best ongeduldig kan zijn.”

 

Rianne als fysiotherapeut

“Ik vind mijzelf een doorzetter. Als ik iets wil bereiken dan ga ik er voor de volle honderd procent voor en dan geef ik niet op! Ik zeggen dat het samenwerken met de patiënt mij echt kenmerkt als therapeut. Er achter komen wat de doelen zijn? Zijn deze doelen haalbaar? Wat is de intrinsieke motivatie van de patiënt?

De reden dat ik voor de oefentherapie heb gekozen heeft te maken met het verbeteren van de kwaliteit van leven bij patiënten. Dit door middel van fysieke beweging geeft mij veel voldoening. Wat ik vaak terug te horen krijg is dat ik duidelijke uitleg geef.”

 

De gezondheids/beweegtip van Rianne

“Plan vooraf je sport en beweegmomenten voor de komende week zodat dit er niet bij in schiet en je er rekening mee houdt met je andere afspraken.”