“Door de begeleiding van Rianne zit ik nu op 90% herstel”

“Door de begeleiding van Rianne zit ik nu op 90% herstel”

04 maart, 2021

Nettie van den Brink (61) kreeg eind maart vorig jaar COVID-19 en kwam in april op de IC terecht waar ze 15 dagen aan de beademing heeft gelegen. Een angstige periode, waar ze gelukkig zelf geen weet meer van heeft. Toen ze wakker werd kon ze nog geeneens op de rand van haar bed zitten, zo verzwakt was ze. Haar spierkracht en conditie waren zo goed als verdwenen. In het ziekenhuis werd begonnen met fysiotherapie en eind april werd ze overgeplaatst naar een revalidatiecentrum in Doorn. Daar liep ze achter een rollator en in een apart zaaltje deed ze trouw haar oefeningen. Na een maand was ze in staat om te douchen. Dat was een mijlpaal. Een douche had nog nooit zo fijn gevoeld.

 

Revalidatietraject na COVID-19 bij PMI Fysiotherapie Rembrandt

Op 5 mei hoorde ze dat ze corona-vrij was. De tijd van de eenzame isolatie was eindelijk voorbij. Nettie: “Toen ik in staat was om zelf mijn brood klaar te maken mocht ik naar huis. Ik was eindelijk zelfredzaam. Bij thuiskomst heb ik direct Fysiotherapie Rembrandt gebeld. Eigenlijk kwam dat door het krantenartikel dat in de lokale krant in Veenendaal was verschenen over het revalidatietraject na COVID-19 dat ze bij Rembrandt hadden opgezet. De fysiotherapeuten hebben daar een speciale training en opleiding voor gehad. Ook was ik al bekend met fysio Rembrandt omdat ik daar onder behandeling ben geweest na een heupoperatie.

 

Van beeldbellen, via één op één behandeling naar groepstraining

De intake met Rianne verliep telefonisch en mijn eerste afspraak ging via beeldbellen. Ik moest van Rianne wat oefeningen doen, zoals een aantal keer opstaan vanuit mijn stoel. Zo kon ze zien hoe ver ik was. De keer daarop kon ik langskomen en gingen we één op één in de zaal oefeningen doen. En na een aantal weken kon ik de training in groepsverband doen. Het revalidatietraject was en is nog steeds gericht op opbouw van spierkracht en conditie. Ik zat in september op 70% van mijn oude niveau. Ik ben in december ook weer gaan werken en dat bouw ik ook langzaam verder uit. Ik denk dat ik inmiddels wel op zo’n 90% van mijn herstel zit.

 

“Door de begeleiding van Rianne zit ik nu op 90% herstel”

Ik weet zeker dat ik zonder de begeleiding van Rianne die 90% nog lang niet had bereikt. Ik vind echt dat ze het heel goed doet. Ze geeft duidelijke uitleg bij alles wat ik moet doen en ze is vriendelijk en geduldig. Maar ze heeft ook een heel goed inlevingsvermogen. Ik heb ook wel eens momenten gehad dat het even niet ging, dat ik instortte en huilend aan de kant zat. Dan wist zij me te steunen en kon ik even rustig aan doen. Ook de training in groepsverband met lotgenoten doet me goed. Het is fijn om je ervaring te kunnen delen. Door de goede begeleiding en de groepstrainingen bij PMI fysiotherapie Rembrandt ben ik bijna weer de oude.”