Peesklachten, een nieuwe behandelvorm bij PMI Rembrandt

Peesklachten, een nieuwe behandelvorm bij PMI Rembrandt

Auteur:

Ivo Daanen

12 februari, 2017

Zoals u van ons gewend bent zijn we bij PMI Rembrandt altijd op zoek naar innovatieve behandelmethoden. Zo waren we de eerste in Veenendaal die begonnen met shockwave therapie, Screenen we al een hele tijd mensen met de FMS en is echografie is een vast onderdeel van onze dagelijkse praktijkvoering. We denken dat we daar een nieuwe behandelvorm aan toe kunnen gaan voegen EPTE. Een manier om chronische peesklachten te behandelen.

Hoe? Nou zo…

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten. EPTE therapie is ontwikkeld in Spanje en wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels. Veelal bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelastingsletsels.

Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht. Met behulp van echografie kan de therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om het dunne naaldje (dry needling) in te brengen. Jij kunt meekijken naar het echobeeld. De huid wordt eerst gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Daarna wordt er met behulp van het EPTE apparaat gedurende 1-2 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal ‘lichaamseigen’ fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen. Het prikken kan licht gevoelig zijn. De behandeling
zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend ‘oncomfortabel’.

De EPTE behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel van de pees te bevorderen.

Dus heb je bijvoorbeeld last van je kniepees, achillespees of de peesplaat( hielspoor) onder je voet neem dan contact op met de praktijk.

Voor meer info: (0318-512548) of info@pmirembrandt.nl