Echografie

Echografie

Wat is echografie?

Echografie wordt gebruikt als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek. Met echografie kan de fysiotherapeut opnamen maken van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Soms is het lastig bij de behandeling van klacht of blessure om de situatie goed te beoordelen. Door middel van echografie kunnen de fysiotherapeuten van PMI Rembrandt verschillende soorten aandoeningen in beeld brengen. Hierdoor kan de juiste diagnose gesteld worden en kan hierbij de juiste behandeling worden gegeven. Dit zorgt er voor dat uw behandeling bij de fysiotherapeut een stuk efficiënter en sneller kan verlopen. Ook tijdens de behandeling kan echografie gebruikt worden. Het doel is altijd dat u zo snel mogelijk weer klachtenvrij bent.

Welke diagnoses kunnen gesteld worden met echografie?

Met echografie kunnen onder andere de volgende diagnoses gesteld worden:

  • Ontstekingen
  • Rupturen
  • Vochtophopingen
  • Dislocaties
  • Cysten
  • Laesies

Hoe werkt het?

Bij echografie wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven, welke door mensen niet gehoord kunnen worden. De beelden zijn een vertaling van weerkaatsing en absorptie van verschillende soorten weefsels. Het interpreteren van de beelden is een kwestie van studie.

Tijdens een echo-onderzoek gaat de fysiotherapeut met een echokop met gel over het lichaamsdeel waar u klachten heeft. Tijdens het echo-onderzoek kan de patiënt actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe- of afnemen. De onderzoeker kan dan direct een relatie leggen tussen de klachten en de (bewegende) beelden die hij ziet. Een echografisch onderzoek is niet pijnlijk en niet schadelijk voor je lichaam. Het echo-onderzoek is snel en gemakkelijk en kan zo vaak herhaald worden als het nodig is. Na het onderzoek kan de fysiotherapeut een behandelplan op maat voor u samenstellen. Zo kunt u heel gericht behandeld worden en bent u zo snel mogelijk weer van uw klachten af. 

Echografisch onderzoek laten uitvoeren bij PMI Rembrandt

Tijdens een eerste gesprek kan bepaald worden of uw klachten ook daadwerkelijk met echografisch onderzoek in kaart gebracht kunnen worden. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op, fysiotherapie Veenendaal.

Gerelateerde specialisten