Diabetes en Fysiotherapie

Diabetes en Fysiotherapie

27 juli, 2016

Diabetes Mellitus

Helaas, nog een veel voorkomend en groeiend ziektebeeld wereldwijd. Waarvan we allemaal weten of denken te weten wat de oorzaak is en wat de belangrijke risicofactoren zijn voor het verkrijgen. Namelijk: overgewicht, gebrek aan lichamelijk activiteit, vergrijzing en voedingsfactoren. Dit is ook zeker waar, maar hoewel diabetes mellitus steeds meer aandacht vereist is er nog veel onduidelijkheid bij patiënten over de ernst en gevolgen van de aandoening.  Veelal wordt gesproken van een chronische aandoening wat gepaard gaat met levenslang gebruik van medicatie, dit is voor diabetes mellitus type 1 juist. Echter, voor diabetes mellitus type 2 hoeft dit niet het geval te zijn!

Leefstijl

Door jezelf een gezondere levensstijl aan te meten is het mogelijk dat je minder afhankelijk wordt van medicatie.  Het is zelfs op ten duur mogelijk dat je geheel zonder medicatie kan. Dit vergt discipline, doorzettingsvermogen en professionele begeleiding van deskundigen.

Wij hoeven u niet te vertellen hoe beperkend/invaliderend diabetes mellitus kan zijn en willen u geen gouden bergen beloven. Wel willen wij u helpen om samen met u het heft in eigen hand te nemen en diabetes mellitus niet uw leven te laten controleren maar controle te krijgen over diabetes mellitus.

Diabetes en PMI Rembrandt

Onze gespecialiseerde fysiotherapeut, Daan Gelsing, kan u helpen om meer controle te krijgen over de diabetes. Daan heeft middels speciale scholing kennis vergaard over het ziektebeeld en hoe dit te behandelen. Ook voor de nazorg wordt gezorgd door de samenwerking met centrum voor sport en revalidatie de zwaai. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van de diabetes vereniging.

Loop vrijblijvend binnen bij ons op de Kerkewijk of Synagogestraat en vraag wat wij voor u zouden kunnen betekenen! Of neem contact op met ons via telefoon nummer 0318-512548 of het contactformulier