Demi (22) over psychosomatische fysiotherapie bij therapeut Esther Beker

Demi (22) over psychosomatische fysiotherapie bij therapeut Esther Beker

17 september, 2020

Voel u zich wel eens slap, moe, boos, verdrietig, teleurgesteld en vooral niet uzelf? Het zijn de gevoelens van Demi (22) die zij benoemd in een mooie brief die wij van haar ontvingen na aanleiding van haar psychosomatische fysiotherapie behandelingen. Demi kwam onder behandeling bij psychosomatisch therapeute Esther Beker en ze deelt haar ervaringen graag met u!

“Het moment dat je niet lekker in je vel zit, was voor mij al heel erg confronterend. Ik voelde mij slap, moe, boos, verdrietig, teleurgesteld en vooral niet mezelf. Er was heel veel gebeurd in een korte tijd en ik wist eigenlijk niet hoe ik alles nog moest oplossen. Ik maakte een afspraak bij Rembrandt Fysiotherapie & Revalidatie voor fysiotherapie voor klachten zoals pijn in mijn rug/schouders/hoofd en onrustige nachten.” 

Psychosomatische fysiotherapie bij Rembrandt Fysiotherapie & Revalidatie

“Er werd mij verteld dat een paar keer naar de fysio gaan niet genoeg was, er moest meer gebeuren en er werd mij aangeraden om psychosomatische fysiotherapie te gaan proberen. Ik ben mezelf hierin gaan verdiepen en al snel werd er duidelijk dat ik dit moest gaan proberen. Het intake gesprek voelde vertrouwd, voelde goed en alle emoties kwamen er bij mij gelijk uit. Iets wat ik nooit bij een onbekende zou doen, dus dit was voor mij een bevestiging dat dit goed zat. Elke afspraak zat ik er weer tegenop om te gaan, maar ook bij elke afspraak voelde ik mij stukken beter als ik weer vertrok. Ik vond het heel erg prettig dat alles goed was, niets was verkeerd en vooral elk stukje emotie die in mij zat mocht ik laten zien. Een band was er al vrij snel en het voelde of ik alles tegen haar kon vertellen. Dat is ook iets wat ik deed.”

Thuis werken aan herstel

“Er werd al vrij snel duidelijk waar ik allemaal mee zat en ze vertelde mij dat het ook goed was om er thuis mee aan de gang te gaan. Ik vond dit heel prettig, omdat je er dan meerdere malen mee bezig kan zijn. Ik heb aan de thuisopdrachten heel veel gehad, af en toe voelde het vreemd om iets te gaan doen. Zoals naar een kaars kijken die aan het branden is. Deze opdracht heeft heel veel met mij gedaan en heeft ook heel veel losgemaakt. Ik maakte hele grote stappen en naar zo’n lange tijd voelde ik steeds weer een stukje mijzelf.”

Psychosomatisch therapeut Esther Beker helpt ogen te openen

“Ik heb heel veel aan psychosomatische fysiotherapie gehad. Het heeft mijn ogen geopend en elke opdracht die ik thuis heb gedaan, zal ik ook nog steeds uitvoeren als ik aan mijzelf merk dat ik even niet lekker in mijn vel zit. Dit helpt en zal ik altijd mee gaan nemen in de toekomst. Ik weet dat dit soort moment absoluut niet prettig zijn in je leven, maar ik heb gezien en gemerkt toen ik deze stap maakte en ik het toeliet dat iemand mij mocht gaan helpen dat dit de beste keuze is geweest. Ik zal het altijd meenemen wat Esther Beker mij heeft geleerd en mij vooral heeft laten in zien.”

Hulp nodig bij psychische klachten? 

Herkent u zich in het verhaal van Demi? Dan staat ons team aan psychosomatische therapeuten voor u klaar! Bel 0318 512 548 voor een afspraak, stuur een e-mail naar info@pmirembrandt.nl of vul het contactformulier op onze website in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.