Leer fysiotherapeut en manueel therapeut Gerlinda van Es-Wolswinkel nog beter kennen

Leer fysiotherapeut en manueel therapeut Gerlinda van Es-Wolswinkel nog beter kennen

13 september, 2020

Ook deze maand leert u opnieuw een therapeut een beetje beter kennen. Fysiotherapeut en manueel therapeut Gerlinda van Es-Wolswinkel geeft door dit vragenrondje een kijkje achter wie zij is als fysiotherapeut. Zo vertelt ze over haar visie over fysiotherapie en wat haar hierin kenmerkt. Ook vertelt Gerlinda hoe zij zelf in shape blijft en heeft ze een interessante tip voor u!  

     

Hoe gezond leef je zelf en waar let je op?

 Ik leef redelijk gezond: ik let op mijn voeding (genoeg groente en fruit, en ik probeer zo min mogelijk geraffineerde suikers te eten). Verder sport ik twee keer per week.

 

Wat doe je aan beweging?

Ja, twee keer in de week loop ik 5 km hard.

 

Wat is je meest slechte gewoonte?

Timemanagement is wel een aandachtspunt 😊

 

Wat is je favoriete bezigheid in je vrije tijd?

Koken & lekker eten

 

Heb je kinderen? Heb je een relatie? Huisdieren?

Ik ben getrouwd en heb 3 leuke, stoere jongens (van 5, 7 & 10 jaar).

 

Wat kenmerkt jou als persoon?

Enthousiast, vrolijk, betrokken en ontspannen

 

Wat kenmerkt jou als therapeut?

Het vak fysiotherapie vind ik geweldig, het is erg leuk om met mensen te werken! Ik zie elke nieuwe patiënt die bij mij komt als een puzzel die opgelost moet worden, het is een uitdaging om iemand zo goed mogelijk te kunnen helpen. Mijn visie is dat je beide (patiënt en therapeut) de verantwoordelijkheid deelt voor het resultaat. Ik vind ook dat je niet maar eindeloos door moet behandelen. Ik wil niet dat iemand afhankelijk wordt van de fysiotherapie, wij zijn er een bepaalde periode om iemand te helpen en als het doel bereikt is, stoppen we weer. Als de behandeling niet aanslaat (dus geen verbetering van de klachten) dan stoppen we ook de behandeling, het is voor mij belangrijk om hier kritisch op te zijn, dan lever je in mijn ogen de beste zorg!

 

Waar ben je trots op?

Ons fantastische team. We gaan er samen voor om de patiënt zo goed mogelijk te behandelen. Sinds de Coronatijd zitten we zoveel mogelijk op 1 locatie, zodat je altijd met dezelfde collega’s werkt. Hierdoor hopen we dat de samenwerking (gebruik maken van elkaars expertise, maar ook met elkaar sparren & scherp houden) nog beter wordt. Daarnaast hebben we ook veel lol met elkaar. Dit alles maakt dat ik trots ben op ons leuke team!

 

Wat krijg je vaak te horen van je patiënten?

Dat ik vrolijk ben en veel lach.

 

Heb je nog een gezondheidstip/beweegtip?

Zorg dat je voldoende ontspant en dingen doet waar je positieve energie van krijgt, geniet van het moment!