Verslag thema-avond “Kwaliteit”

Verslag thema-avond “Kwaliteit”

29 mei, 2015

Beste lezers,

Afgelopen vrijdag, 22 mei, was het zover: de thema-avond over het onderwerp “kwaliteit”. Onder de professionele leiding van Gerlinda en José werd deze avond het onderwerp grondig, doch speels uitgediept door de PMI-collega’s.

Een belangrijk punt op deze avond was de zogenaamde patiënttevredenheid. Eerder riepen wij u al op om uw mening over onze praktijk en over onze fysiotherapeutische zorg te geven, door een evaluatieformulier in te vullen. De resultaten daarvan hebben wij naast elkaar gelegd en vergeleken. Wat bleek: we doen het (gelukkig) best goed! Het gros van de beoordelingen was erg positief. Er kwamen ook enkele formulieren met opbouwende kritiek terug, maar ook hier zijn we blij mee, want daar kunnen we weer van leren!

Verder was een leuke opdracht op de thema-avond, om de praktijk door te lopen en deze zo goed mogelijk door de ogen van de patiënt te bekijken. Al onze ideeën over wat belangrijk zou zijn, konden we kwijt op post-its, die we vervolgens op grote vellen plakten en categoriseerde. Hieruit kwamen een aantal thema’s die we belangrijk vinden voor de kwaliteit van onze praktijk. Deze thema’s, samen met de uitslagen van de evaluatieformulieren, zullen in de nabije toekomst de leidraad vormen voor nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen in onze praktijk.

We houden u middels deze blog op de hoogte van de vervolgstappen!