Algemene fysiotherapie

Wanneer kan ik terecht bij een fysiotherapeut?

Heeft u last van bijvoorbeeld pijn in de rug, pijn in de bil of pijn in het bovenbeen met bewegen? Dan kunt u terecht bij de fysiotherapeut. U kunt bij de fysiotherapeut terecht voor de behandeling van heel veel verschillende klachten. De klachten kunnen te maken hebben met uw houding, maar het kan ook zijn dat een bepaalde beweging problemen oplevert.

Wat doet een fysiotherapeut?

Specialist in bewegen, dat is wat een fysiotherapeut is.  De fysiotherapeut onderzoekt wat de mogelijke oorzaak van uw probleem is en brengt de gevolgen voor u in kaart. Zo brengt hij in kaart wat uw klachten betekenen in uw dagelijks leven.

De fysiotherapeut helpt u bij het verbeteren van uw gezondheid door het behandelen van uw klachten. Verder helpt de fysiotherapeut u bij het voorkomen van klachten. Sommige klachten kunnen helaas ook door de fysiotherapeut niet worden opgelost. In dat geval begeleidt de fysiotherapeut u om met de beperking te leren leven zodat u bijvoorbeeld weer aan het werk kunt. De fysiotherapeut leert u hoe u verdere problemen kunt voorkomen, door verantwoord te bewegen.

De behandeling

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Het kan zijn dat de fysiotherapeut u vraagt ook thuis oefeningen te doen. Dit is belangrijk, omdat u zich dat bewust wordt van de juiste manier van bewegen. Daarnaast krijgt u hierdoor weer vertrouwen in uw eigen lichaam.

Wat is de oorzaak van mijn klachten?

De komst van uw klachten kan veel verschillende oorzaken hebben. Klachten bij het bewegen kunnen bijvoorbeeld ontstaan zijn door een ongeval of door ziekte. Een andere reden kan zijn dat u een verkeerde beweging heeft gemaakt. Ouder worden kan ook een reden zijn van het ontstaan van uw lichamelijke klachten. Weet u niet waardoor uw klachten zijn ontstaan? Dat maakt voor de fysiotherapeut niet uit, hij onderzoekt de mogelijke oorzaak van uw klachten en komt vervolgens met een passende oplossing voor het probleem.

Ontwikkelingen fysiotherapie

De laatste jaren wordt de fysiotherapeut steeds belangrijker voor de preventieve gezondheidszorg. De fysiotherapeut kan belangrijk zijn in het voorkomen van lichamelijke klachten en ziekten.

Gerelateerde specialisten


	    		  
Charlotte Groeneveld

	    		  
Gerlinda van Es-Wolswinkel

	    		  
Sander van de Hoef

	    		  
				  	    		  

	    		  
Roel Heestermans

	    		  
Steven van der Pauw

	    		  
				  	    		  

	    		  
Marieke Bloo-van der Meer

	    		  
				  	    		  

	    		  
Marthijn van Leijenhorst

	    		  
Niels van der Schee

	    		  
Bas van Silfhout

	    		  
Marjolein van Keulen

	    		  
Lennard van Zuijlen

	    		  
Peggy Geerdinck

	    		  
Arno Vriezekolk

	    		  
				  	    		  

	    		  
Frans Snijder

	    		  
Esther Beker