Roel in Baku, de opening

Roel in Baku, de opening

14 juni, 2015

Dag 5: Officieel geopend!

Het was een mooie dag gisteren! 29-1 winnen van Israël en ik mocht naar de openingsceremonie! Ik kreeg toestemming van de coaches om samen met de dokter de knzb te vertegenwoordigen in de parade. Achteraf begrijp ik de regel van het NOC*NSF om de 24 uurs regel te hanteren. Sporters die binnen 24 uur moeten spelen mogen niet mee lopen vanwege de lange wachttijden. Ik denk dat we idd 2,5 uur gewacht hebben voordat we het stadion in mochten. Het is wel leuk om te zien hoe ieder land zich vertegenwoordigd in outfit etc. Zweden hadden blauw/gele pakken aan en de Noren leken wel matrozen! Sommige wilden al speldjes ruilen, anderen die stonden te hangen tegen de hekken of zaten op de stoeprand. Wij hadden een kleine ploeg sporters, maar des te leuker om ze even te spreken over hun plannen en routes naar Baku. Nadat we al een paar keer vuurwerk hadden gezien werden we langzaam richting stadion gebracht waar we onze vlaggendraagster tegen kwamen. Vervolgens moesten we in rijen van 6 met een meter ertussen het stadion in. Wanneer je uit die tunnel komt en het podium oploopt krijg je toch wel een beetje kippenvel en kriebels! Wat een immens stadion!! Volledig uitverkocht (80.000 man) en wanneer we omgeroepen worden zwaai je maar een beetje terug! Geweldige ervaring! Vervolgens loop je een rondje in het stadion en werden we door hele drukke personen met oortjes naar de tribune gebracht om vervolgens de rest van de show te kunnen zien! Daar hadden ze Lady Gaga nog even uit de hoge hoed getoverd die het stadion in een soort slaapkamer sfeer bracht en het nummer imagine all the people zong! Heel gaaf! Uiteraard hebben we nog een mooie vuurwerk show gezien en is de vlam aangestoken en zijn de European Games goed begonnen!

Vandaag wederom match day! Vanochtend weer rustig tactisch getraind en vanavond om half 9 tegen Griekenland! Zij horen net als wij bij de big six, dus het zou heel fijn zijn als we kunnen winnen!
De synchroon heeft vanochtend ook al goed gepresteerd in de solo en vanmiddag moeten zij ook weer zwemmen met z’n allen. Kortom, vandaag weer een drukke dag in Baku!!