Roel in Baku, de aankomst

Roel in Baku, de aankomst

10 juni, 2015

We zijn op 8 juni op tijd vertrokken naar Istanbul, het was een gezellige vlucht met die meiden. In de omgeving van ons heeft niemand kunnen slapen en dat leverde zo af en toe strakke blikken van derden op. Met name het spel 30 seconds was een toppertje! Op Istanbul moesten we 4,5 uur wachten en dat was lang.. We hebben met de staf vooral slap geouwehoerd en even geprobeerd de planning door te nemen. De vlucht naar Baku was nog eens 3 uur en dienaars gelukkiger een stukje rustiger. We werden hartelijk ontvangen op het vliegveld en meteen de sfeer van de European games gesnoven. Let wel, het is 3 uur ’s nachts en ik denk dat er wel 50 man van de organisatie aanwezig was om onze visum/accreditatie te regelen, onze koffers op te halen en in de bus te zetten. Na een korte busrit kwamen we aan in het atletendorp, waar nog eens dik 50 man ons hielp en om de 100m een beveiligingsagent. Het dorp is gigantisch, elk land heeft een eigen flat gebouw en zo ook Nederland. Mooie ruime kamers met grote stortdouche, een vreetschuur waar je u tegen zegt met elke dag uitgebreide menu’s 24 uur per dag. Ik kreeg ook nog van de NOC*NSF een telefoon om de belangrijke mensen uit de ploeg te kunnen bellen…? Leuk!

Na een korte nachtrust hebben we net een uurtje gezwommen in het heerlijke buitenbad met grote tribune en goed georganiseerde kleedkamers waar de handdoekjes klaar liggen en ieder een eigen douche heeft.

Nu gaan we weer eten en rusten/behandelen. Even een medische rondleiding door de chefarts en dan straks weer naar het zwembad!