Roel in Baku, Dag 6: 2 wedstrijden

Roel in Baku, Dag 6: 2 wedstrijden

15 juni, 2015

Dag 6: 2 wedstrijden

Gisteren hebben we tegen de Grieken gespeeld, waarbij we erg nerveus zijn gestart. Hierdoor stonden we na het eerste part al met 5-1 achter omdat we grote kansen verprutsten en de scherpte misten. We herstelden dit wel en bleven een marge van 4 achter staan, maar uiteindelijk toch met 14-8 verloren. De Grieken waren gisteren gewoon beter, maar niet onverslaanbaar! De meiden pikten het verlies eigenlijk best goed op, de coach heeft na afloop nog een goed verhaal gehouden waardoor we toch nog met een redelijk goed gevoel zijn gaan slapen. Vanochtend hebben de meiden even uitgezwommen in het dorp, waardoor we tijd overhielden om de wedstrijd nog eens te bekijken en de fouten eruit te halen voor de volgende tegenstander Great Britain. Terwijl zij dit programma volgden heb ik de mogelijkheid gepakt om nog even in de gym te knallen, want dat was wel weer even hard nodig. Na de middagrust zijn we weer op standje wedstrijd gegaan en hebben we vanmiddag gewonnen met 19-6 in de snikhete waterpolo-arena van Baku! Prima pot, de doelstellingen van de coach hebben we gehaald en zie hier het resultaat! We zijn gebleven om Rusland-Spanje en Hongarije-Griekenland te kijken, waarbij beide wedstrijden een verrassende uitslag hadden. Conclusie, morgen moeten we van de Hongaren winnen! Dan maken we nog kans op plaats 1, 2 en 3 in de poule op basis van doelsaldo. Als we verliezen worden we derde en is er nog steeds niks aan de hand. Dus de boodschap is duidelijk! Winnen!!
Leuk detail, tijdens het kijken van deze wedstrijd werden twee speelsters in de pauze geïnterviewd door de tv dat ondertussen live te zien was, toch wel een beetje spannend..!

We zijn inmiddels allemaal al gewend aan de protocollen hier in Baku, zoals de camera’s, pers en interviews in de izone na de wedstrijd, de douane poortjes bij entree zwembad en atletendorp, de militairen die iedere dag met spiegels onder de bus kijken bij het oprijden van de parkeerplaats en politie die ons voorrang geven op rotondes en de athlete busline onderweg. Het weer is iedere dag hetzelfde, ongeveer 30+ graden.

De eerste atleten zijn weer naar huis en wij weten dat we hier nog een week zitten. De synchroon dames zijn met het duet en groepen naar de finales en morgen komen de schoonspringers al aan, dus voor de fysio wordt het een drukke week met veel zwembad!