Niet naar de fysiotherapeut, wat nu?

Niet naar de fysiotherapeut, wat nu?

29 maart, 2020

Maandag 23 maart 2020 zijn er aangescherpte maatregelen gekomen omtrent het coronavirus. Dit heeft PMI Rembrandt doen besluiten om geen fysieke behandelingen meer uit te voeren.  Dit betekent natuurlijk niet dat klachten bij mensen plotseling verdwenen zijn. Hoe gaat PMI Rembrandt hier mee om?

Een crisis tijd zorgt ook voor innovatie. Binnen PMI Rembrandt wordt hier ook aan gewerkt. Sinds kort worden door de zorgverzekeraars ook E-Health consults vergoed. Dit houdt in dat wij met u via video-bellen contact kunnen leggen. Dit houdt in dat wij u niet alleen kunnen horen, maar ook kunnen zien. U ziet en hoort uw therapeut ook. Dit type consult wordt gezien als een volwaardige behandeling.

Wat is het nut van E-Health?

U kunt helaas niet meer naar de praktijk komen, maar we kunnen de praktijk een klein beetje naar uw eigen woonkamer brengen. Het fysiek behandelen, bijvoorbeeld een echo maken, shockwave, Dry Needling of een manipulatie is niet meer mogelijk, maar wij kunnen u wel laten zien wat u zelf aan de klachten kunt doen. Denk hier bij aan kracht-, mobiliserende- of ontspanningsoefeningen, tips voor in je dagelijkse handelen en meer.

Contact op afstand met ClickDoc videoconsultatie!

PMI Rembrandt maakt gebruik van een geaccepteerd en AVG- proof zorgprogramma: ClickDoc.
Een spreekuur op afstand met beeldbellen kan u en de fysiotherapeut beschermen om verdere uitbreiding van het epidemie tegen te gaan en tegelijkertijd kunnen wij u de fysiotherapeutische zorg blijven verlenen.

De gebruiksaanwijzing wordt hieronder stapsgewijs uitgelegd:

Let op: voor deze toepassing heeft u een vaste computer of mobiel toestel nodig met een microfoon en videocamera.

  1. Middels een e-mail of SMS krijgt u van uw therapeut een bericht met hierin een persoonlijke code, datum en tijdstip van de afspraak en een link naar de website.
  2. Open een internetbrowser (bv. Safari of Google Chrome).
  3. Klik op de link in de sms of email of ga via de adresbalk naar; videoconsult.clickdoc.nl
  4. Voer uw persoonlijke toegangscode in, soms is deze al voor u ingevuld.
  5. Aanvaard de gebruiksvoorwaarden.
  6. Druk op sessie starten.
  7. Voordat u in de (virtuele) wachtkamer terecht komt wordt een systeemcontrole uitgevoerd, om te controleren of uw microfoon en videocamera werken.
  8. Uw therapeut kan vervolgens het videoconsult starten.

Let op:

  • Het blijkt dat de Clickdoc link die met email wordt verstuurd vaak in de spam terecht komt.
  • Om gebruik te kunnen maken van ClickDoc moet toestemming geven om de camera en microfoon in te schakelen op uw computer, tablet of mobiele telefoon.

Ondanks de strenge maatregelen proberen wij als praktijk toch voor u klaar te staan. Heeft u een lichamelijke klacht, schroom dan niet om te bellen of te mailen. Mogelijk dat wij middels videoconsultatie u kunnen adviseren en verder kunnen helpen. Een gesprek is vaak veel waard!

Vanzelfsprekend blijven wij de ontwikkelingen in de fysiotherapie volgen, houdt daarom onze website goed in de gaten!

Mocht u vragen hebben over een video consult neem dan contact met ons op of vul het afspraken formulier op de website in en vermeld dat het om een E-consult gaat.