Naalden in je gezicht?

Naalden in je gezicht?

24 maart, 2015

Ik werk al jaren als kaakfysiotherapeut en het behandelen van  spieren, net als Triggerpoints (pijnpunten), is daarbij van groot belang dat op de juiste manier en de juiste naalden gebruikt worden.

Wat veel voorkomt is kiespijn of oorpijn terwijl de tandarts en/of KNO arts geen oorzaak kan vinden. Deze pijn wordt vaak veroorzaakt door een triggerpoint in een verder gelegen spier, die uitstralingspijn geeft naar de tanden of het oor. De kaakspieren  behandelen we tot nu toe  zoals u dat van Charlotte en mij gewend bent met zelfmassages, oefeningen om de kaakspieren te leren ontspannen en adviezen om goed te bewegen. Maar soms merken we, zeker bij diep liggende spieren, dat we er niet zo goed bij kunnen komen als we zouden willen.

De pijn van een triggerpoint kan je behandelen door het aanprikken met een uiterst dun naaldje, het Dry Needlen. Met Dry needling verdwijnt het triggerpoint en kunnen we de pijn langdurig verminderen .  Om deze techniek te leren ben ik begonnen met de cursus Dry Needling voor het hoofd- hals gebied. Deze cursus is speciaal ontwikkeld  voor kaakfysiotherapeuten en tandartsen. Inmiddels heb ik twee cursusdagen gehad, heel interessant! Nu ben ik met mijn medecursisten druk aan het studeren en oefenen.

Eind maart hoop ik mijn examen te gaan halen, en dan ben ik volledig gecertificeerd voor orofaciaal Dry Needling.

Ik houd u op de hoogte, en als u vragen heeft hierover: mail ze me graag!