Pijn in onderarm

Pijn in onderarm

Pijn in onderarm

Pijn in onderarm? Knijpt u uw hand eens dicht? Of wilt u uw pols eens naar voren buigen? Als u pijn aan de onderarm voelt, bestaat er een kans dat u een ‘golfarm’ heeft. Gelukkig kunt u daar met de juiste behandeling weer vanaf komen.

Hoe ontstaat pijn in onderarm en dusdanig een golfarm?

Pijn in onderarm wordt ook wel een golfarm genoemd. De spieren in uw onderarm gaan protesteren als u de onderarm veelvuldig buigt, met kracht en de polsen ook belast. Zo kan een golfarm ontstaan door veelvuldig grijpen, werken met gereedschappen of huishoudelijk werk. De klachten ontstaan vaak geleidelijk door een verkeerde routine.

Voor de duidelijkheid sommen we hieronder mogelijke oorzaken van pijn in de onderarm op:

  •     overbelasting
  •     verkeerde belasting (dagelijkse routine)
  •     peesontsteking
  •     slechte lichamelijke conditie

Hoe functioneert de onderarm?

In de onderarm zitten twee botten: het spaakbeen en de ellepijp. Verder bevinden zich in de onderarm meerdere spieren, die onder meer zorgen voor het buigen en strekken van de pols. Daarnaast zorgt een deel van de onderarmspier ervoor dat het spaakbeen om de ellepijp heen draait. Door deze beweging wordt de handpalm omhoog of naar beneden gedraaid.

Pijn in onderarm. Wat nu?

Het is belangrijk dat u een stekende of zeurende pijn in onderarmen serieus neemt. Voor een inschatting van de ernst van de klachten is het raadzaam om contact met de fysiotherapeut op te nemen. In samenspraak kunnen we vervolgens een behandelplan opstellen. Mogelijk kunnen we aan de hand van specifieke oefeningen de spieren versterken en pijn in onderarmen wegnemen.  Voor meer informatie over de behandeling kunt u kijken op onze specialisatie pagina.