Hernia, kan fysiotherapie daarbij helpen?

Hernia, kan fysiotherapie daarbij helpen?

05 juni, 2018

Fysiotherapie bij een hernia

Op de praktijk zien wij veel mensen met een rughernia, nekhernia of een stenose (vernauwing van het wervelkanaal). Bij deze aandoeningen gaat het om een probleem in de wervelkolom met een beknelling van een zenuw als gevolg. Dit kan leiden tot vervelende zenuwpijn en andere sensaties in de armen of benen. Met fysiotherapie valt hier gelukkig vaak voldoende aan te doen waardoor deze klachten weer afnemen. Middels verbeteren van de beweeglijkheid, kracht en/of houding van de rug kan er weer meer ruimte ontstaan voor een zenuw om zich te herstellen.

Operatie

In sommige gevallen herstellen deze klachten niet middels fysiotherapie. Het kan zijn dat een beknelling te ernstig is, er uitval van spieren of gevoel ontstaat of dat de pijn te hevig is. Dan is het te overwegen om door middel van een operatie verbetering te krijgen. Onze visie is echter wel dat een operatie altijd de laatste optie is, gezien de risico’s die een opereren met zich meebrengt.

Revalidatie na operatie

PMI Rembrandt helpt dus zowel voor als na de operatie om weer fit te worden! Dit geldt niet alleen voor operaties uitgevoerd in Kliniek Medinova, maar ook na operaties in Ziekenhuis de Gelderse Vallei, Bergman Kliniek, Annatommie of andere instellingen. Mocht u meer informatie willen over revalidatie na een operatie kunt u een kijkje nemen op onze website via de onderstaande link!

https://pmirembrandt.nl/specialisatie/revalidatie-na-operatie/