Slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie

Veel mensen hebben last van slaapproblemen en dit kan zorgen voor veel complicaties in het dagelijks leven. Gelukkig is hier door middel van slaapoefentherapie iets aan te doen. Met slaapoefentherapie benaderen wij uw slaapprobleem namelijk vanuit een 24-uurs visie. Dit wil zeggen dat wij ook uw dagritme meenemen bij het evalueren van uw slaapproblemen. De invloeden van uw dag lopen namelijk door in de nacht. Vervolgens zullen de gevolgen van een slechte nachtrust weer invloed hebben op de dag die erop volgt. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld concentratiestoornissen of het maken van onnodige fouten. Het is een vicieuze cirkel die wij helpen te doorbreken. Systematisch worden uw onderliggende redenen van het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost. Onze slaapoefentherapeut helpt u met:

  • Verkrijgen van inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen.
  • Oefeningen op maat gemaakt voor uw unieke verstoorde slaappatroon.
  • Aanleren adequater en rustiger om te gaan met de gevolgen van uw slaapprobleem.

Hoe ziet de behandeling eruit?

U krijgt bij het eerste bezoek een intake waarbij specifiek uw verstoorde slaappatroon helder wordt gemaakt. Hierdoor krijgt u direct al inzicht in waar u nu eigenlijk wakker van ligt. Aan het eind van het eerste consult maakt u samen met de behandelaar een doelstelling en een plan van aanpak. Hierin vindt u terug waarmee we beiden verwachten de problemen op te kunnen lossen. De behandelingen die hierop volgen geven vorm en inhoud aan dit plan. U zal zowel praatsessies als oefensessies krijgen. In een praatsessie neemt u met mij tips door om beter te slapen. Dit gebeurt op basis van recente en wetenschappelijk bewezen inzichten die horen bij uw type slaapproblemen. Daarnaast kunt u worden geholpen door middel van:

  • Gedachten Therapie
  • Slaaphygiëne
  • Communicatieve vaardigheden
  • Mindfulness

In een oefensessie krijgt u praktische handvatten, oefenstof, gevoelservaringen en leert u bijvoorbeeld frustratie om te zetten in ontspanning.

Een persoonlijke behandeling

Hoe kan het dat sommige mensen met de televisie aan en spelende kinderen in de buurt gewoon in slaap kunnen vallen, terwijl anderen wakker blijven liggen van het kleinste geluid? Herkent u zich hierin of heeft u andere slaapproblemen zoals moeite met doorslapen of (te) vroeg wakker worden? Wellicht wilt u ondersteuning bij het afbouwen van slaapmedicatie? Bij de slaap behandeling volgens oefentherapie, wordt er een op maat gemaakte individuele begeleiding gegeven. Hierdoor krijgt u inzicht en gerichte oefeningen om bijvoorbeeld te stoppen met malen. Maar ook; hoe kunt u omgaan met vermoeiende dromen. Of wat te doen als u na één uur al weer wakker wordt. Als u aanvullend verzekerd bent wordt oefentherapie vergoed door uw verzekering, kijk hiervoor bij uw polisvoorwaarden.

Maak een afspraak

Herkent u zich in de bovenstaande klachten en wilt u er wat aan doen? Contacteer dan één van onze specialisten. Indien u meer informatie wilt met betrekking tot slapen of slaapproblemen kunt u gerust bellen.

Gerelateerde specialisten

Rianne Doorn