Groepsoefentherapie Reuma

Groepsoefentherapie Reuma

Wanneer u een verwijzing voor groepstherapie bij reumatische klachten heeft ontvangen, kunt u zich aanmelden bij de Reumapatiëntenvereniging Zuid-Veluwe (RPV). Ook wanneer u in eerste instantie individueel onder behandeling bent geweest, kunt u daaropvolgend doorstromen naar de groepstherapie. Om deel te nemen aan de oefentherapie heeft u een verwijzing van de reumatoloog, huisarts of praktijkondersteuner nodig.

Er wordt in groepsverband een individueel programma afgewerkt, dat specifiek op reumatische klachten gericht is. Dit programma is gericht op verbetering van de conditie, kracht en beweeglijkheid en is op uw situatie toegespitst. U leert omgaan met de beperkingen die u heeft en hoe u uw energie het beste kunt inzetten. De training duurt een uur en wordt begeleid door een fysiotherapeut.

In sommige gevallen is het mogelijk om de groepstraining bij uw zorgverzekeraar te declareren. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van een abonnementsvorm voor groepstherapie welke u afsluit bij de RPV. Neem gerust contact op met PMI Rembrandt of met de RPV, zij kunnen u van meer informatie voorzien over welke mogelijkheden voor u gelden.

 

Gerelateerde specialisten

Peggy Geerdinck
Rianne Doorn