Groepsoefentherapie COPD

Groepsoefentherapie COPD

Deze groepsoefentherapie wordt gegeven aan mensen met COPD / longklachten. Het gaat om mensen die door een verslechterde longfunctie snel benauwd zijn bij bewegen. Het doel van de therapie is om de algehele conditie te verbeteren waardoor u minder snel beperkt of benauwd bent. Om deel te nemen aan de oefentherapie heeft u een verwijzing van de longarts, huisarts of praktijkondersteuner nodig.

Wij kunnen de mensen met COPD 2 programma’s aanbieden om te volgen: een revalidatieprogramma en het onderhoudsprogramma.

Er wordt in groepsverband een individueel programma afgewerkt, dat specifiek op COPD gericht is. Dit programma is gericht op verbetering van de conditie, kracht en beweeglijkheid en is op uw situatie toegespitst. U leert omgaan met de beperkingen die u heeft en hoe u uw energie het beste kunt inzetten. De training duurt een uur en wordt begeleid door een gespecialiseerde fysiotherapeut. In de groep zitten maximaal tien personen.

De vergoeding die u voor deze therapie krijgt is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. De assistente of fysiotherapeut van fysiotherapie Veenendaal kan dit verder voor u toelichten.

Gerelateerde specialisten